1 min read

Framtidens kontor

Framtidens kontor

Framtidens kontor kräver att vi river våra mentala och fysiska väggar och börjar lita på varandra. Först när vi gjort detta kan vi bli kreativa, samarbeta och utveckla varandra och våra verksamheter vidare. Framtidens kontor uppmuntrar till oliktänkande och därför måste vi lära känna varandra. Undersökningar visar att vi gör det när vi träffas oftare och kortare stunder än tvärtom. Då gäller det att miljön vi arbetar i underlättar för dessa spontana möten, vilket många saknar idag.

 

En framtidsstudie om morgondagens arbetsplats

2020 kommer flexibilitet och möjlighet att jobba hemifrån vara standard.
2021 finns särskilda platser för koncentration och fokusering på alla kontor.
2022 kommer kreativa ytor att vara lika vanliga som traditionella arbetsrum.
2025 är återanvändning av kontorsinredning en självklarhet för alla företag.
2026 är virtuell reality standard på kontor.
2028 efterliknar kontoren naturen för ökat välbefinnande och kreativitet.
2029 är självlärande robotar och hjälpmedel vanliga på alla kontor.
2030 jobbar forskare och kreativa yrken från rymden.

Källa: Senabs undersökning Work & Life for the Future

 

Vi får se om jag har fel, men när det gäller självlärande robotar tror jag att detta kommer bli vanligt långt innan 2029, de har ju redan börjat poppa upp på sina platser.

Som leverantör av framtidsanpassade IT-lösningar är denna studie väldigt spännande. För oss på Tinia har det alltid handlat om att skräddarsy IT-miljöer för våra kunder som fungerar för många år framöver. Med denna undersökning i sitt kunskapsregister krävs det ju såklart att verksamheterna har en strategi på hur arbetsplatsen ska utvecklas framöver, därefter skapar vi en IT-infrastruktur som ger förutsättningarna för ert Framtida kontor.

 

Jag tar mig friheten att avsluta med ett tips

Då den digitala upplevelsen och infrastrukturen kommer att vara avgörande för hur väl ni lyckas med ert Framtida kontor, är det viktigt att redan från början bjuder in er IT-partner. På så vis ger ni dem de bästa förutsättningarna för att ni ska lyckas med ert strategiska arbete.

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia kan stolt meddela att vi har stärkt vårt team ytterligare och tillsatt Jonas Andersson som företagets vice VD med start den 17 april.

Läs mer
Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Det finns ett ständigt hot mot Sverige, men i dagsläget hotas vårt avlånga land särskilt i cybervärlden. Antalet cyberattacker har stigit kraftigt...

Läs mer
Phishing – vad är nätfiske?

Phishing – vad är nätfiske?

En av de vanligaste förekommande cyberbrotten är phising, eller nätfiske som det kallas på svenska. Nätfiske förekommer via mail, SMS, telefonsamtal...

Läs mer