1 min read

Har ditt företag "motat Olle i grind"?

Har ditt företag

IT-brottsligheten har ökat markant de senaste åren och många företag saknar rutiner och verktyg för att skydda sin verksamhet. Företag blir utsatta för virus, dataintrång, ID-kapningar, stulna lösenord och utpressningsprogram för att brottslingarna vill komma åt information eller pengar. Något som kan orsaka mycket problematik på arbetsplatsen och bli en dyr historia för företaget att lösa!

 

Oftast har det varit den mänskliga faktorn som varit inblandad när det gäller bristande IT-säkerhet. Vilket inte är konstigt då de flesta har ett tufft stressigt schema med många bollar i luften. Att då i all hast klicka och svara på ett mail med otydlig avsändare, är lätt hänt!

Vad kan man då göra för att minimera att det egna företaget drabbas av IT-brottslighet?

  • Varje företag borde se över vad just deras verksamhet behöver för säkerhetsrutiner.
  • Att varje medarbetare ska agera ansvarsfullt, när de använder olika programvaror, sociala medier, molntjänstlösningar och andra lagringslösningar.
  • Använda enkla, beprövade och säkra IT-lösningar för både datorer och mobila enheter.
  • En obligatorisk IT- genomgång för alla anställda, även tillfälliga, angående riskbeteenden, bra lösenordspolicy, filhantering och hur IT-hot kan se ut och fungera.
  • Ta bort tidiga anställda eller leverantörers behörighet till system, direkt när de slutar/samarbetet avslutas.

Vi på Tinia kan ge ert företag verktygen för att lätt kunna följa just era säkerhetsrutiner och det säkra och beprövade Microsoft 365, med flera enkla funktioner som underlättar ert arbete. För att inte tala om hur viktig IT-Policyn är, för det har ni väl och jobbar aktivt med? Om det känns lite extra i maggropen just nu så ska ni veta att vi finns här och tar fram det tillsammans med er. Allt för att det ska bli ett så bra fungerande samspel mellan människa, process och teknik i en säker IT-miljö!

 

 

 

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia kan stolt meddela att vi har stärkt vårt team ytterligare och tillsatt Jonas Andersson som företagets vice VD med start den 17 april.

Läs mer
Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Det finns ett ständigt hot mot Sverige, men i dagsläget hotas vårt avlånga land särskilt i cybervärlden. Antalet cyberattacker har stigit kraftigt...

Läs mer
Phishing – vad är nätfiske?

Phishing – vad är nätfiske?

En av de vanligaste förekommande cyberbrotten är phising, eller nätfiske som det kallas på svenska. Nätfiske förekommer via mail, SMS, telefonsamtal...

Läs mer