1 min read

Jordgubbar och vattenpistoler - det är sommar

Jordgubbar och vattenpistoler - det är sommar

Jordgubbar, lurarna på med ett bra poddavsnitt, hängmattan och semestern är räddad.

 

Det här är verkligheten för många av er. Vi småbarnsföräldrar, vi pendlar var tredje minut mellan att spela fotboll, kasta frisbée, hämta glass, och dricka kallt kaffe, eller som det så fint heter Frappe. (även om det för oss egentligen är gjort som vanligt kaffe som blivit ljummet…) Och vi har såklart alltid vattenpistolen nära till hands. Klart, vi försöker oss på en match med hängmattan men det slutar rätt snabbt med ett garv och en ny fotbollsrunda.

Det är precis så det ska vara, oavsett var vi befinner oss i livscykeln – att umgås med familj och vänner utan digitala enheter.

Med denna sommarhälsning vill vi bara skicka med er en sak. Umgås med nära och kära, lägg mobilen åt sidan, ta en mobildate på kvällen istället och njut av ledigheten på riktigt.

Om jag ändå ska rekommendera er en sak, eftersom ni troligtvis precis som jag, inte kommer att släppa mobilen helt, så skulle det vara att inte falla för frestelsen att surfa in på närmsta öppna nätverk, wifi. Det är så enkelt att hacka mobilen eller datorn och bedragare kan på så sätt komma åt dina lösenord, din e-post mm.

 

Så börja med att stänga av wifi-sökningen på telefonen, annars söker den hela tiden efter närmaste wifi.

Då tänker ni säkert att ni får ett lösenord på hotellet när ni checkar in, då är det säkert. Tyvärr, även krypterade (lösenordsskyddade) trådlösa nätverk på t.ex. flygplatser, kaféer, och hotell utgör en risk. Hotellnätverk har tidigare visat sig vara mål för just hackers.

Så ett tips – ha som regel att alltid surfa via mobilen! Reser du utomlands är det väl värt att köpa en större surfpott. Om du ändå trots allt vill använda ett öppet nätverk, skall du skydda dig med en VPN, som krypterar all din trafik och döljer ditt riktiga IP nummer så att du kan surfa anonymt.

 

Så vad väljer ni?
Vattenpistolen i handen eller mobilen? Jag vet vad jag väljer…

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia kan stolt meddela att vi har stärkt vårt team ytterligare och tillsatt Jonas Andersson som företagets vice VD med start den 17 april.

Läs mer
Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Det finns ett ständigt hot mot Sverige, men i dagsläget hotas vårt avlånga land särskilt i cybervärlden. Antalet cyberattacker har stigit kraftigt...

Läs mer
Phishing – vad är nätfiske?

Phishing – vad är nätfiske?

En av de vanligaste förekommande cyberbrotten är phising, eller nätfiske som det kallas på svenska. Nätfiske förekommer via mail, SMS, telefonsamtal...

Läs mer