1 min read

Säkerhet framförallt

Säkerhet framförallt

Ta IT-säkerheten på allvar. Sluta blunda. Sluta tänk att det inte händer vårt företag. Det HÄNDER och det händer även det anonyma företaget på landet…

Så hur gör vi nu då. Först behöver ledningen föregå med gott exempel. Att skydda företagets viktigaste tillgångar är en ledningsfråga. Och cyberhotet är en av de största riskerna för ett företag.

Det är både enklare attacker som går på just användaren men det är även mer avancerade attacker. Att förhindra angrepp måste ha högsta prioritet.

Vad ska en företagsledning tänka på? För att man ska upptäcka försök till intrång behöver det finnas en modern plattform för både server och klienter som kontinuerligt testar av sårbarheten i system och hårdvara. Kombinerat med detta krävs det effektiv övervakning och att system och hårdvara hålls uppdaterade. Förutom att införa de senaste teknologierna krävs det en etablerad IT-policy som beskriver hur användarna får använda ITn, det krävs en genomtänkt lösenordspolicy och att införa multifaktorsautentisiering är viktiga åtgärder som företagsledningen idag behöver arbeta med.

Ja, det är en ledningsfråga idag – Ledningen ska helt enkelt föregå med gott exempel och se till att de anställda är medvetna om riskerna och är förberedda. Kontinuitet är a och o. IT-säkerhet behöver arbetas med dagligen i olika nämnda former. Be om hjälp – vi finns här för dig och er organisation.

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia tillsätter vice VD för framtida expansion

Tinia kan stolt meddela att vi har stärkt vårt team ytterligare och tillsatt Jonas Andersson som företagets vice VD med start den 17 april.

Läs mer
Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Cybervärlden: Hotbilden mot Sverige

Det finns ett ständigt hot mot Sverige, men i dagsläget hotas vårt avlånga land särskilt i cybervärlden. Antalet cyberattacker har stigit kraftigt...

Läs mer
Phishing – vad är nätfiske?

Phishing – vad är nätfiske?

En av de vanligaste förekommande cyberbrotten är phising, eller nätfiske som det kallas på svenska. Nätfiske förekommer via mail, SMS, telefonsamtal...

Läs mer